perjantai 18. maaliskuuta 2016

Easter

Pääsiäistä vietetään Jeesuksen ylösnousemuksen päivänä, joten varmasti joillekin pääsiäinen on uskonnollinen juhlapyhä. Itselleni pääsiäinen on vain pääsiäinen, jolloin oli tapana pukeutua noidan asuun ja lähteä virpomiskierrokselle omien vitsojen kanssa. Oviin koputettiin ja lausuttiin "virvon varvon tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks vitsa sulle palkka mulle" riimi, jonka jälkeen palkaksi sai suklaata,karkkia,rahaa ja joskus jopa mandariineja. 
Jossakin vaiheessa tulee se tietty ikä vastaan jolloin virpominen unohtuu kokonaan. Pääsiäisestä tulee vain juhla jolloin laitetaan rairuohot kasvamaan ja koristellaan kodit ihanilla pääsiäiskoristeilla. Monen kotia koristavat ihanat pääsiäistiput ja -puput ja pöytää koristavat ihanat erilaiset suklaamunat ja ehkä jopa keltaiset pöytäliinat. Pääsiäisenä pienille lapsille saatetaan piilottaa suklaamunat kukkaruukkuihin ja muihin paikkoihin, jonka jälkeen he saavat lähteä niin sanottuun aarteenmetsästykseen.

 Kun olin pieni äidillä oli tapana koristella keittiö ja olohuone ihanilla pääsiäisen väreillä.Virpomassa kävin pääosin isosiskoni kanssa, jonka jälkeen suklaata riitti moneksi päiväksi.
Tänä pääsiäisenä vietänkin omia 18-vuotis syntymäpäiviäni Virossa josta tulee myös postaus tänne blogiin. 
Ajattelinkin tehdä jotain pääsiäismäistä jotta saisin hieman pääsiäisfiilistä tänne blogiinkin. Suunnitelmissa oli kakun leipominen, joka sisältäisi kolme kakkupohjaa ja kerroksien välistä löytyisi persikkabanaanipilttiä, ja banaania jonka päälle olisi ripoteltu mariannerouhetta. Kakun peittäisi ihana kermavaahto kerros ja päälle laitettaisiin keltaisen ja vihreän värisiä marenkeja ja niiden sekaan pieniä pääsiäis tipuja ja suklaamunia. 
Nam.. Mikä ihana mielikuva tästä kakusta tuleekaan.

Mutta.. Poikaystäväni kanssa leipoessa ei kaikki mennyt niinkuin olimme toivoneet. Marengit epäonnistuivat moneen otteeseen ja leipominen vei monia tunteja. Jouduimme lopulta luopumaan kokonaan vihreän värisistä marengeista jonka takia kakkua koristavat nyt ainoastaan keltaiset marengit. Huomasimme myös ettei kermavaahto levity tai tartu kakun pintaan kunnolla. Joten käyttäkää kakun peittämiseen jotain muutakuin kaupan valmiskermavaahtoa! 
Monien tuntien jälkeen saimme kakun vihdoin valmiiksi. Ulkonäkö ei vastannut lainkaan sitä mitä odotimme, mutta maku oli sitäkin parempi. 

Tässä hieman kuvia upeasta pääsiäiskakustamme jonka teimme hieman etukäteen, jotta jos joku haluaisi vaikka yrittää tehdä samanlaisen kakun tai ehkä jopa hieman hienomman niin voi ottaa vinkkejä tästä postauksesta.
( Ja kyllä, tiedän miltä nuo marengit saattavat näyttää )


Minkälaisia pääsiäisperinteitä teillä lukijoilla on?
 Tai mitä teillä on tapana pääsiäisenä tehdä? 

12 kommenttia:

  1. Oii ihanat flashbackit tuli pienenä virpomisesta :D Oispa vielä sen ikäinen, oli se niin kivaa! Se kamala vaiva vitsojen koristelemisessa ja ''saako virpoa'' -kysymys ovelle mentäessä, niiin ikävä noita aikoja! Ja me ollaan aina vietetty pääsiäistä ihan kunnolla: koristeltu taloa, kasvatettu rairuohoja ja syöty ihana pääsiäisateria :) Tänä vuonna sama juttu!

    http://closerr-to-the-edge.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virpominen oli aina ihan parasta pienenä! Mutta ihanan kuuloinen toi teidän pääsiäinen :3

      Poista
  2. Voii miten herkullisen näköinen kakku <3 Ihana pääsiäis-fiilis

    http://by-rosejuliet.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, oli myös todella herkullisen makuinen! :)

      Poista
  3. Vähänkö hauska kakku!! :D Meidän pääsiäsperinteisiin kuului myös joskus tuo virpominen, mutta nyttemmin vain availlaan ovea pienemmille virpojille ja jaetaan karkkia niille :D

    http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mekin nykyään vaan availlaan ovia virpojille :D

      Poista
  4. Ihania ajatuksia pääsiäisestä. Meilläkin nykyään pääsiäinen on ihan erilainen kuin silloin, kun olin pieni. Hieman nostalginen fiilis kyllä tuli, kun nuorin pikkusisko kävi virpomassa!

    Toi marenkien teko on kyllä todella vaikeaa, meillä ei olla koskaan onnistuttu niissä! Aika hyvin näyttää kuitenkin loppujen lopuksi teillä onnistuneen. :-)

    http://blogbytinka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis en tajunnu yhtään että toi marenkien teko on noin vaikeaa! Ehkä ne sitten ensi kerralla onnistuu vähän paremmin :)
      Mä itsekin kaipaan kyllä välillä virpomista.

      Poista
  5. kiva postaus! ja nam tuo kakku! näyttää superhyvältä :D

    VastaaPoista
  6. Ihana postaus, ja tosi kiva blogi sulla! liityin lukijaksi :-)

    pilvianna.blogspot.com

    VastaaPoista